Susqueda

En Julián López-Arenas va treballar com a “facultativo de minas” a la construcció de la presa de Susqueda i la seva central hidroelèctrica (1963-1968). Una vegada finalitzada l’obra va quedar com a responsable de l’auscultació de la presa. Amb els anys es va anar automatitzant tot fins que finalment, després de la seva pre-jubilació l’any 1998, la presa va quedar sense vigilància in-situ.

Julián López-Arenas trabajó como facultativo de minas en la construcción de la presa de Susqueda y su central hidroeléctrica (1963-1968). Una vez finalizada la obra quedó como responsable de la auscultación de la presa. Con el paso del tiempo se fué automatizando todo hasta que finalmente, después de su pre-jubilación en el año 1998, la presa quedó sin vigilancia in-situ.

És un resum massa breu, intentaré aportar més informació… Si algun company seu de feina vol col·laborar em pot escriure a alopezarenas@gmail.com o a comentaris, al final d’aquesta pàgina.

Aparicions d’en Julián en alguns informatius:

Control de Susqueda. Any 1997

Els rius de Catalunya – El Ter (minut 3:20)

Alerta hidrològica Catalunya. Desembre 1996 (minut 9:35)

…i aquí us deixo un documental sobre la construcció de la presa que en Julián va digitalitzar a partir d’una cinta VHS que s’utilitzava per divulgació. L’objectiu era que la gent perdés la por a la presa (a més coneixement, menys por).

…y aquí os dejo un documental sobre la construcción de la presa que Julián digitalizó a partir de una cinta VHS que se utilizaba para divulgación. El objetivo era que la gente perdiera el miedo a la presa (a mas conocimiento, menos miedo).

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.